قبل از فروش بار لازم است که متذکر و یادآوری نماییم که دو مدل فروش داریم و البته این دو مدل مخصوص مواد بازیافتی نیست بلکه در فروش تمام محصولات و خدمات وجود دارد.
الف) فروشنده و تولید کننده یکی:
فروشنده و تولید کننده یکی : فروشنده بار همان تولید کننده محصول می باشد. شما هم تولید کننده هستید و هم فروشنده.
ب) همکاری در فروش:
شما تولید کارگاه دیگری را به فروش می رسانید.در هر صورت در هر دو حالت باید از کیفیت بارآسیابی بازیافتی مطمئن شوید. زیرا کیفیت پایین باعث از بین رفتن بازار شما و اعتماد مشتری می گردد. بنابراین اگر بار آسیابی تولیدی مربوط به کارگاه شما و یا کارگاه شخص دیگر میباشد باید اطمینان حاصل کنید که حساسیت ها لازم خریدار و بازار آن ماده لحاظ شده است. به عبارت دیگر کارگاه تولید کننده باید مسئولیت باری که به فروش می رساند را به عهده بگیرد. تا حدی که اگر بار معیوب باشد عودت آن بار را بپذیرد. این نکته در فروش مواد بازیافتی پلاستیک بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد.
بنابراین لازم است قبل از فروش بار از این حساسیت های بازار خرید و فروش ضایعات پلاستیک به صورت پرک آگاه باشید و سپس اقدام به فروش نمایید. قبل از ادامه مقاله لازم است یادآوری نماییم که دونوع بار آسیاب شو رداریم یکی محصول خط سنتی است و نوع دیگر محصول خط شستشوی مکانیزه پلاستیک می باشد. در این مقاله خروجی خط شستشوی پلاستیک ازنوع مکانیزه در نظرگرفته شده است نه خط سنتی.
-
اطمینان از ظاهر بار
برخی از این حساسیت ها با دیدن ظاهر بار برای شما روشن می شود. در بازیافت پلاستیک ها, بارهای آسیابی با کیفیت و پرفروش باید دارای خصوصیات زیر باشند:
1.1 لیبل نداشته باشند. وجود لیبل باعث نرمی و تغییر رنگ پرک در حین عملیات گرانول سازی می گردد. و ضمنا باعث گرفتن توری گرانول ساز و سخت شدن عملیات گرانول سازی و کاهش ظرفیت دستگاه گرانول ساز می گردد. در بازیافت بازیافت پلاستیک این موضوع زیاد توجه می گردد و حداکثر 5 درصد لیبل در بار مجاز می باشد.
2.1 بو نداشته باشد. در مراحل بازیافت پلاستیک ها چون پرک های پلاستیک وارد گرانول سازی می شوند. انجام عملیات حرارتی گرانول سازی بر روی این نوع پرک ها باعث می شود بوی گرانول بازیافتی بیشتر گردد و موجب شکایت و اعتراض خریدار می گردد. اگر شستشو کامل و صنعتی باشد بار تولید شده فاقد بوی نامطبوع می باشد. درنظر بگیرید که خود عملیات گرانول سازی بوی نامطبوع را تشدید می کند.
3.1 خاک و سنگ و شن نداشته باشد. اگر خط شستشوی پلاستیک که برای این کار استفاده شده حاوی فرکشن و شنگیر باشد بار خروجی کاملا تمیز می باشد. حالا سوال اینجاست که اگر بار آسیابی تمیز نباشد چه اتفاقی می افتد؟ عملیات گرانول سازی به سختی انجام می شود برای مثال توری گرانول ساز مرتب می گیرد و ظرفیت دستگاه گرانول سازی کاهش می یابد و درنتیجه سود کار گرانول سازی کاهش می یابد.
4.1 رعایت رنگ در جداسازی بار آسیابی لحاظ شده باشد. این موضوع ازنظر اقتصادی اهمیت زیادی دارد. پرک آسیابی سفید, بی رنگ و تک رنگ از آسیابی چند رنگ گرانتر می باشند.
5.1 پرک آسیابی تولید شده باید خشک باشد و اصطلاحا سانتر خورده باشد. البته لازمه این موضوع داشتن سانتری فیوژ و خشک کن در خط مکانیزه می باشد یعنی عملیات آبگیری و خشک کردن کامل روی نمونه انجام شده باشد. انجام عملیات گرانول سازی بر روی موادی که خشک نباشند موجب تولید گرانول هایی می گردد که در سطح مقطع آنها حباب ایجاد می شود و باعث می شود که نایلون و یا قطعات تزریقی تولیدی از این گرانول ها معیوب باشد.
-
تست ها, الزامات و استانداردها برای پرک آسیابی بازیافتی:
برخی از حساسیت ها نیاز به انجام آزمایشات می باشد. نظیر:
1.2. تست های دانسیته:
با تست دانسیته از کیفیت و جنس بار مطمئن می شوید. مثلا بارروآبی خریداری شده نباید حاوی زیر آبی باشد و برعکس. این تست نشان دهنده کیفیت جداسازی و کیفیت شستشوی بار آسیاب شور شده می باشد.و همچنین نشان دهنده خلوص بار آسیابی تهیه شده می باشد.
2.2 تست شعله:
با تست شعله از جنس بار آسیابی پرک اطمینان حاصل می کنید. به عنوان مثال شما قصد خرید بار آسیابی ای بی اس دارید ولی با انجام آزمون بر روی بار آسیابی متوجه می شوید که بار از جنس پ.پ می باشد. شناسایی پلاستیک ها به روش شعله بسیار مهم می باشد و می بایست هر کسی که کار بازیافت و خرید و فروش مواد بازیافتی را انجام می دهد مسلط به انجام این تست شعله باشد. تست 1 و 2 جزء روش های سریع شناسایی پلاستیک ها محسوب می شود.
3.2تست اندازه گیری شاخص جریان مذاب : در برخی بارهای صنعتی علاوه بر این تست ها از تست اندازه گیری شاخص جریان مذاب نیز باید استفاده گردد. مثلا لوله , قطعاتی که در صنعت خودروسازی استفاده می گردد. اگر محدوده لازم برای اون پرک در نظر گرفته نشود گرانول تولید شده و در نهایت محصول تولیدی نیز خواص لازم را نخواهد داشت.
2.4تست اندازه گیری میزان ناخالصی پی وی سی در پرک پت هات واش شده:
برای مثال بار پرک پت هات واش 200 ppm که توسط خریداران(شرکت های الیافی) قبل از تخلیه بار انجام می شود . حساسیت این تست به اندازه ای می باشد که ابتداء پرک پت هات واش مورد آزمون اندازه گیری پی وی سی در آزمایشگاههای شرکت های الیافی قرار می گیرد و پس از اطمینان از خلوص بار اجازه تخلیه داده می شود. وجود پی وی سی در بار پرک آسیابی پت باعث افت خواص مکانیکی و تخریب الیاف پلی استر می گردد. تمام خط های شستشوی پلاستیک برای پت که اصطلاحا هات واش گفته می شود باید این موضوع را رعایت نمایند.
نتیجه:
قبل از فروش هر محصولی باید از الزامات, استانداردها و حساسیت ها و سلیقه خریداران مطمئن شوید و سپس اقدام به فروش نمایید در فروش پرک پلاستیک حاصل از خط های شستشو هم همین موضوع صدق می کند. تنوع در کار پلاستیک هم این کار را جذاب و هم این کار را در صورت نداشتن آگاهی و اطلاعات لازم پرچالش و ضرر می نماید.
نویسنده: فاطمه ارشادی
[is_logged_in]
برای دانلود مقاله به صورت pdf کلیک نمایید.
برای دریافت اس ام اس مقاله به صورت pdf لطفا نام و ایمیل خودرا در فرم زیر وارد نمایید.
[/is_logged_in]
[is_guest]
برای دریافت اس ام اس مقاله به صورت pdf لطفا نام و ایمیل خودرا در فرم زیر وارد نمایید.
و یا اگر عضو سایت هستید وارد شوید و یا ثبت نام نمایید باتشکر.
[/is_guest]
لطفا کمی صبر کنید
لطفا کمی صبر کنید
[ratings]