آخرین خبرها

08- پلي پروپيلن(PP) دومین دسته پلاستیک پرمصرف

پلي پروپيلن(PP) دومین دسته پلاستیک پرمصرف

پلي پروپيلن (PP) دومين ترموپلاستيك پرمصرف از خانواده پلي اولفين هاست. در مقايسه با PE با چگالي كم و زياد ͵PP داراي استحكام ضربه اي كمتر ولي دماي كاربري بالاتر و استحكام كششي بيشتر است .پلي پروپيلن يك از پليمرهاي با كارآيي متنوع است كه در توليد قطعات مختلف پلاستيكي͵ صنعت خودرو (تزئينات داخلي͵ پروانه ها)  و هم چنين در صنعت الياف (جمن هاي مصنوعي طناب ضد پوسيدگي) كاربرد دارد.

توليدPP:

پلي پروپيلن عمدتا توسط فرآيند پليمريزاسيوني كه نظم فضايي در آن مهم است͵براي به دست آوردن ساختار زنجيره اي با نظم بالاتر توليد ميشود. تجاري ترين و مهم ترين نوع PP͵PPايزوتاكتيكاست.اين پليمر در دماي پايين  و با استفاده از كاتاليزور زيگلر_ناتا توليد ميشود. در اين روش 90% پليمر حاصله  به فرم ايزوتاكتيك و به همراه واحدهاي تكرار شونده با آرايش سر به دم است .روش هاي توليد گوناگوني  از جمله پليمرزاسيون حلالي به وسيله فرآيند حلالي و پليمرزاسيون فاز گاز مورد استفاده است. در ساختار PP ايزوتاكتيك  واحدهاي مونومري با گروه هاي متيلي با آرايش سر به دم متصل شده و همگي در يك طرف زنجير اصلي قرار دارند  با استفاده از كاتاليست هاي متالوسن جديد  توليد گونه هاي مختلف PP از جمله : ايزوتاكتيك ͵سينديوتاكتيك͵ اتاكتيك و نيمه_ايزواتاكتيك ميسر ميشود.ساختار نيمه_ايزواتكتيك ساختاري است كه در آن هر گروه متيل ديگري در جايگاه ايزو تاكتيت قرار ميگيرد و گروه هاي متيلي باقي مانده به صورت تصادفي جايگيري ميكنند ساختار واحدهاي تكرار شونده اين پليمر به شكل زير است:

pp

انواع و آرايش هاي فضايي مختلفPP:

همان طور كه گفتيم شرايط پليمريزاسيون و نوع كاتاليست سبب به وجود آمدن آرايش هاي فضايي مختلف PP ميشود كه تاثير زيادي بر خواص آن دارد.

انواع مختلف و معروف PPبه صورت زيراست:

ايزوتاكتيك (هم نظم) : در زنجير اصلي تمام گروهاي متيل در يك طرف زنجير هستند.

اين نوع از PPساختار بسيار منظمي ارائه ميدهد و تجاري ترين و مهم ترين نوع PP است.

isotactic-pp

سينديو تاكتيك : گروه هاي متيل بر روي زنجير يك در ميان قرار گرفته اند.

syndiotactic-pp

اتاكتيك (بي نظم) : گروه هاي متيل به طور تصادفي روي زنجير قرار گرفته اند.

atactic-pp

خواص PP در مقايسه با PE:

در مقايسه با PE͵PPعايق بسيار بهتري است.PP نسبت به PE به اكسيد شدن توسط عوامل اكسيد كننده يا هوا در دماهاي بالا حساس تر است./ اين امر به دليل حضور labile هاي اتم H كه به كربن هاي نوع سوم متصل شده اند است/ و در نتيجه به پليمرPP آنتي اكسيدان (ضداكسيد شونده) اضافه ميكنند.و همان طور كه قبلا گفته شدPPنسبت به PE داراي استحكام ضربه اي كمتر ولي دماي كاربري بالاتر و استحكام كششي بيشتر است

. از نظر حلاليت در دماي اتاق نامحلول است ولي در هيدروكربن ها و هيدروكربن هاي كلردار در دماي بالاي  C° 80 قابل حل است. از ميان تمام پلاستيك هاي مهم PP از همه سبك تر است و داراي مقاومت بسيارخوبي در برابر حلال هاي طبيعي͵ مقاومت حرارتي خوب و مقاومت خزشي  است. تخريب حرارتي PP دردماي بالاي  C°330 و بسيار شبيه به PE رخ ميدهدو مقادير زيادي هيدروكربن و كمتر از 1% مونومر توليد ميكند. دماي ذوب PP ايزوتاكتيك C° 176  است كه از دماي ذوب HDPEبالاتر است. انتقال شيشه اي PP در دماي C° 0رخ ميدهد و در زير اين دما پليمر ترد است. خواص PP در جدول زير آمده است:

كاربري ها:

PP داراي گستره وسيعي از كاربري هاست͵ ولي به طور كلي در الياف وفيلامنت هاي توليد شده به روش اكستروژنمورد استفاده است.

1           0

الياف توليد شده در محصولات زيادي مانند موكت ها͵پوشش ديوارها͵

اسباب و اثاثيه و روكش وسايل استفاده ميشود.

PP هم چنين در عايق بندي سيم ها  و ساختن لوله و صفحه نيز به كار ميرود .

3

فيلمهاي نازك و جهت گيري شده نيز قسمت عمده اي از موارد استفاده PP و كوپليمرهايش  است.

4          5

 قطعات توليد شده با قالبگيري تزريقينيز محصولات عمده ي ديگري هستند كه به خصوص در موارد پزشكي كه امكان استريل كردنشان با گرما و اشعه فراهم است͵ مورد استفاده هستند.

6       8

نکاتی کوتاه در مود بازيافت :

بيشترين PP بازيافتي از از لوازم يدكي اتوموبيل ها شامل جعبه باتري و سپر ماشين  است. روش اصلي بازيافت گرانول سازي مجدد آن است͵ البته در مورد جعبه باتري  فرآيند بازيافت عمدتا احياي ميزان رسانايي باتري است.

9 10

كوپليمرهاي PP:

PPهم چنين به طور گسترده اي در فرم كوپليمر و blend(مخلوط)موجود است تقريبا 30% PPتوليدي كوپليمر است و به همراه اتيلن رايج ترين كومونومر مي باشد. هر دو شكل كوپليمر بلوكي و تصادفي با اتيلن خاصيت ضربه پذيري PP را افزايش ميدهد. كوپليمرهاي رايج ديگري كه ميتوان نام برد  اتيلن_پروپيلن رابر (EPR) و اتيلن_پروپيلن_دي ان ترپليمر (EPDM) است كه هردو را براي توليد رابر (لاستيك) داراي اتصالات عرضي كرده اند. (كراس لينك)

تهیه و تنظیم از تیم پلیمرسبز

برای دریافت مقاله به صورت فایل pdf لطفا نام و ایمیل خودرا در فرم زیر وارد نمایید تا برای شما پیامک شود و یا اگر عضو سایت هستید وارد شوید و یا ثبت نام نمایید باتشکر.

لطفا کمی صبر کنید

 [ratings]

 

کیفیت پرک بازیافتی

کیفیت پرک بازیافتی

 

کیفیت پرک بازیافتی

درباره‌ی پلیمر سبز

همچنین ببینید

149-شما هم می توانید دستگاه بازیافت پلاستیک بسازید!

ضایعات پلاستیکی  آیا تا به حال از یک کارگاه بازیافت و شستشوی پلاستیک یا همان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *