این 3 نکته از 30 نکته ای بود که در دوره قبل کارخانه بازیافت به عنوان کار با دستگاه گرانول ساز عنوان شده بود :
ا. ریختن مواد مناسب یعنی چک کردن مواد قبل از ریختن گرانول
حتما پیش از ریختن مواد پرک به درون دستگاه گرانول ساز از شاخص جریان مذاب و یا MFIآن مطمئن باشید اجازه بدهید قبل از توضیح این مطلب مروری بر شاخص جریان مذاب داشته باشیم.
شاخص جریان مذاب یا همان MFI یا MFRبا جرم مولکولی پلیمر رابطه عکس دارد یعنی هر چه شاخص جریان مذاب بالاتر باشد جرم مولکولی کمتر و فرایند پذیری راحتتری دارد و برعکس هر چه شاخص جریان مذاب کمتر باشد جرم مولکولی بیشتر و فرایند پذیری سخت تر می گردد .
به طور معمول MFIکمتر از 5 گرم بر 10 دقیقه برای تولید فیلم و ورق و لوله استفاده می گردند و قطعات تزریقی معمولا MFI بین 7 تا 25 دارند.
به همین علت نباید اجازه دهیم مواد تزریقی برای تولید گرانول فیلم وارد دستگاه گرانول ساز شوند زیرا مواد تزریقی شاخص جریان مذاب بسیار بالاتری نسبت به فیلم ها دارند و باعث می گردند تا رشته های ضعیفی بدست بیاید و همینطور برای تولید گرانول های تزریقی نباید از گرانول های با MFI پایین بهره برد. بهترین کار این است MFI پرک را قبل از ریختن به درون دستگاه گرانول ساز چک کنید .
2. پیوسته وارد شدن مواد قبل از خوراک:
یکی از اشکالاتی که در این موضوع بوجود می آید این است که اگر مواد بطور پیوسته وارد دستگاه گرانول ساز نشوند یا اصطلاحا” پیچ گرسنه باشد :
اگر فیلم تولید می شود ضخامت آن متغیر می گردد.
اگر لوله تولید می شود ضخامت آن ثابت نخواهد بود.
اگر گرانول تولید می شود نیز ضخامت آن تغییر می کند.
3.استفاده از میکسر یا همزن قبل از ریختن مواد مخلوط
اگر در نظر دارید که افزودنی به پرکتان اضافه نمایید حتما از میکسر برای این موضوع کمک بگیرید زیرا در غیر این صورت مواد به طور یکسان پخش نمی شوند و گرانول های خوبی نخواهید داشت و خریداران به راحتی نمی توانند از گرانول شما استفاده نمایند.
چند وقت پیش شخصی با دفتر ما تماس گرفت و اعلام کرد که در یک وانی با استفاده از بیل پودر کربنات را به پرک سبد اضافه می نموده است و از این کیفیت پرک مخلوط شده مناسب نبوده است شکایت می کرد!!!..
به نظر شما آیا با این شرایط می توان پرک و در نهایت محصول مناسبی تولید کرد؟
نویسنده: فاطمه ارشادی
تیم پلیمر سبز
[ratings]